Klara, färdiga, städa!

Klara, färdiga, städa! är ett samarbete mellan ICA, ICA Stiftelsen och Städa Sverige där vi tillsammans engagerar idrottsföreningar att städa i sin närmiljö. Klara, färdiga, städa! har ett mål – att städa naturen. Tillsammans samlar vi kunskap, vilja och kraft att låta naturen vara natur.

Tjäna pengar till er förening eller ert lag genom att städa i er närmiljö! Detta är ett erbjudande till er tack vare er förenings samarbete med en lokal ICA-handlare!

Ni kan tjäna 8 000 kr eller 5000 kr på ett städuppdrag. Den större ersättningen får ni om ni själva tar fram område och tar bort skräpet.

Anmäl ert intresse som förening eller som lag. Städuppdrag fördelas efter hand och det finns ett begränsat antal uppdrag (sponsrade av ICA). Anmäl er idag! Ansök om att få städa här.

Klara, färdiga, städa! i siffror

31
ton skräp
3853
deltagare
1,1 mkr
i föreningsstöd

#klarafärdigastäda

ICA Skona avfallspåsar

ICA Skona avfallspåsar är tillverkade av 100% återvunnen råvara. Varje såld rulle bidrar till ICA Stiftelsen som finansierar Klara, färdiga, Städa! hos Städa Sverige som i sin tur delar ut ersättning till de föreningar som städar.

Städade orter sedan 2019

Bli en del av städlandslaget

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren 2020 inte riktigt som vi hade tänkt oss. Inom ramen för projektet Klara, färdiga, städa! fick Janne Andersson bli tillfällig förbundskapten för städlandslaget och överraska Skogås-Trångsunds FF P06 när de hade fått i uppdrag att plocka skräp i sin närmiljö.

Som tillfällig förbundskapten för städlandslaget ansvarade Janne för taktik, lagarbete och självklart miljön. Under städningen gick Skogås-Trångsunds FF P06 igenom närområdet och plockade allt skräp de hittade samtidigt som Janne guidade, coachade och peppade laget. Självklart hjälpte han också till att plocka skräp.

– Detta är en viktig fråga för mig. Dessutom är det ett bra tillfälle att träna på både lagarbete och att ta ansvar, säger Janne Andersson, förbundskapten herrlandslaget, och känd för att alltid städa landslagets omklädningsrum efter match.

Ansökan

Vill du vara med? Ansök om att få städa här.

ICA Stiftelsen

Copyright © 2021 ICA Stiftelsen