Vår partner
Glada Hudik-teatern

Glada Hudik-teatern består av, vad de själva kallar, utvecklingsstörda och normalstörda som arbetar tillsammans. De arbetar för att förändra människors sätt att se, tänka och förhålla sig till utvecklingsstörda.

Glada Hudik-teatern möjliggör möten som inte skulle ha skett i vanliga fall, vilket gör att rädslor och fördomar övergår till förståelse och vänskap.

Men Glada Hudik-teatern är mer än en teater – parallellt genomförs olika projekt. Allt utifrån tron att olikheter utvecklar samhället och att mötet är grunden till all inkludering. De samhällen som tillåter olikheter och tar vara på alla resurser är de som blir mest produktiva.

Under 2019-2020 stöttade ICA Stiftelsen dokumentärfilmen Catwalk eftersom vi tror på ett samhälle med plats för alla. Vi vill att alla ska känna sig inkluderade så att vi tillsammans kan utvecklas och skapa ett samhälle, fritt från fördomar. ICA-handlare runtom i landet lyfte filmens budskap genom olika aktiviteter såsom biovisningar, egna catwalks och skolprojekt.

Partnerskapet i siffror

10 500
har sett filmen Catwalk genom ICA Stiftelsen
32
orter med filmvisningar genom ICA Stiftelsen
5 000
elever har genomfört skolmaterialet "Norm"
“En av våra största utmaningar idag är integration och mångfald, och gör vi flera lokala initiativ, så tror jag att vi kommer få ett bättre Sverige.”
Pär Johansson, grundare och verksamhetsledare för Glada Hudik-teatern
Bild på ensemble Catwalk

Genom ett samarbete mellan ICA Stiftelsen och Glada Hudik-teatern kommer filmen Catwalk att visas för 100 000 skolbarn i årskurs 4-8 under 2021 och 2022. Till filmen hör arbetsmaterial som handlar om människors behov av att bli sedda, behövda och tagna i anspråk. Besök catwalkiskolan.se för att anmälan och mer information.

ICA Stiftelsen

Copyright © 2021 ICA Stiftelsen