Klara, färdiga, städa!

Klara, färdiga, städa! är ett samarbete mellan ICA, ICA Stiftelsen och Städa Sverige där vi tillsammans engagerar idrottsföreningar att städa i sin närmiljö. Klara, färdiga, städa! har ett mål – att städa naturen. Tillsammans samlar vi kunskap, vilja och kraft att låta naturen vara natur.

Klara, färdiga, städa! i sin viktigaste match någonsin

Årets stora städsatsning av Sveriges närmiljö är avklarad och resultatet är det bästa hittills.

Klara, färdiga, städa! är ett samarbete mellan Städa Sverige och ICA Stiftelsen där vi jobbar för ett mål: en natur utan skräp. Tillsammans med idrottsföreningar och ICA-handlare runt om i landet har mer skräp än någonsin städats upp från naturen. Under året har 3395 gula säckar plockats vilket uppskattas till ungefär 35 000 kilo skräp.

 Detta år följde ICAs nationella partner Svenska Fotbollsförbundet med när matchen mot skräpet drog igång. Tillsammans med idrottsföreningen Backarnas FF och ICA-handlaren Robert Reer anslöt damlandslagspelaren Olivia Schough och förbundskapten för Sveriges damlandslag Peter Gerhardsson till årets största match: den mot skräpet.

Under 2022 var det cirka 257 ungdomslag runt om i landet som deltog i städningen. Som tack för deras viktiga insats och engagemang får de extra pengar till lagkassan.

Ni kan tjäna 6 000 kr på ett städuppdrag.

Tjäna pengar till er förening eller ert lag genom att städa i er närmiljö! Detta är ett erbjudande till er tack vare er förenings samarbete med en lokal ICA-handlare!

Anmäl ert intresse som förening eller som lag. Städuppdrag fördelas efter hand och det finns ett begränsat antal uppdrag, finansierade av ICA Stiftelsen. Anmäl er idag! Ansök om att få städa här.

Klara, färdiga, städa!

107
ton skräp
15 233
deltagare
4,2 mkr
i föreningsstöd

#klarafärdigastäda

ICA Skona avfallspåsar

ICA Skona avfallspåsar är tillverkade av 100% återvunnen råvara. Varje såld rulle bidrar till ICA Stiftelsen som finansierar Klara, färdiga, Städa! hos Städa Sverige som i sin tur delar ut ersättning till de föreningar som städar.

Städade orter sedan 2019

Bli en del av städlandslaget

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren 2020 inte riktigt som vi hade tänkt oss. Inom ramen för projektet Klara, färdiga, städa! fick Janne Andersson bli tillfällig förbundskapten för städlandslaget och överraska Skogås-Trångsunds FF P06 när de hade fått i uppdrag att plocka skräp i sin närmiljö.

Som tillfällig förbundskapten för städlandslaget ansvarade Janne för taktik, lagarbete och självklart miljön. Under städningen gick Skogås-Trångsunds FF P06 igenom närområdet och plockade allt skräp de hittade samtidigt som Janne guidade, coachade och peppade laget. Självklart hjälpte han också till att plocka skräp.

– Detta är en viktig fråga för mig. Dessutom är det ett bra tillfälle att träna på både lagarbete och att ta ansvar, säger Janne Andersson, förbundskapten herrlandslaget, och känd för att alltid städa landslagets omklädningsrum efter match.

Ansökan

Vill du vara med? Ansök om att få städa här.

 

Var med och rädda trädgårdsäpplen som annars går till spillo varje år i Sverige.

Läs mer om Klara, färdiga, plocka! här.

ICA Stiftelsen

Copyright © 2024 ICA Stiftelsen